Assalamualaikum. Welcome! Sawubona! Olá! Hoi! Ciao! Ni Hao!


Assalamualaikum. I am , Bazilah aka Buzzer. Nice to know ya'll dropping by to see my blog... nothing much but thanks :'>
lil notes : currently, *page under construction. tenkiu. lebiu. babai ;)

lil piece of me

My photo
A Quantity Surveyor, wannabe. Am nineteen. Islam of course. Camera is my drug, own one. 600D. peace! xxoo

Tuesday, 30 August 2011

Sunday, 28 August 2011

...

dot dot dot
bnyk bnda nk update smpai tak ter-update
kemalasan meninggi memuncak, sbb apa?
sbb penat. huuuu
T.T
tggu nnt latest punya entry okay?

peace ;)

Tuesday, 16 August 2011

Mak.. =* =*

aku tahu along the stalker will read this, well im at perak. so aku tahu long, u'll tell mum about this. =)
firstly, mintak maaf sgt sgt dkt mak tk dpt teman mak dkt hospital.. bila adik sakit mak yg slalu teman adik, tdo kat hspital, help me smpai tak tdo when adik operate kaki dulu. then haritu jahit tgn, mak teman evryday, hold my hands real tight bila adik nanges smpai terkedu bila bukak jahitan tu. takde bius. so all i cn do is hold onto smthing utk tahan the pain. n that is ur hand that adik pegang. smpai mak nak keluar pi kencing jap pun adik tk bg kan kan?org nanges terus bila mak ckp mak nk kua kencing jap mase cuci luka kat hospital ritu. tahu nurse gelakkan, tapi org takkan bagi punya mak kua dari treatment room tu.
org kt cni always doakan mak. b4 mak enter the operation room, org call abah pkl dua. mula2 tk nanges, tp dkt2 hujung nk letak tu, adeh. takleh cover pulak. cpt2 org end kan cnversation dgn abah. otw nak pi class IT kat hujung dunia tuu, nanges org ohh fikirkan mak. org nk ada kt sana, tgk mak operation. tp mlgnya, org kat perak. haihhh. minta maaf mak, org nak sgt tmn mak dkt sepital. ape ape pun kan mak, Alhamdulillah.. operation berjaya. dpt ckp dgn mak even sekejap pas mak kua operation room tu pun jd lah,tp adik nanges balik =.= apelahh org ni. nanges je keje kan kan?mak boleh pulak buat lawak ngan abah. haiyakk. takpe. org cuba balik minggu ni. insyaAllah~ sayang maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt bnyk bnyk sebanyak pasir pasir yg ada, sebanyak air laut, sungai, swimming pool, kolah, perigi sume lahhh! sebanyak rumah2 yg ada, dr pndok, teres, apartmen, banglo smpai lah.. rumah kat US yg besa gabak tuh. fuhhh bnyk nyaa adik syg mak! hehe syg abah jugaa! =* =* =*

motif gmba ni? okayh td ada ceramah dkt dewan. mula2 pasal peperiksaan..but at the end, abang senior suruh ttp mata and hayati apa yg dia nak katakan, and guess lah about apa? about Mum.. tulang belakang kita yg  membantu kita dlm apa jua situasi, bila dia suruh ttp mata, ayat yg keluar dr si penceramah tu.. tk tahu nk ckp mcm mana, sedih sgt sgt. baru beberapa ayat yg dia keluarkan about mum dah menyentuh hati, dh la siang td mak baru selamat operation, mlm cerita pasal mum pula. terkedu kedu kat dewan td menanges terigtkan mak bila pejam mata.. smpai syera pegang bahu sume :'( hmm dugaaan yg Allah berikan. kuatkan semangat! fuhhh



 terima kasih atas doa doa dari kawan dan sedara sekalian~ :')
bersyukur..


gamba mak pas kua bilik operation, tak tahu bile donut snap. sbb bila call td mak dah seda kan diri :D
thanks donut the nut sbb tag kan gmba ni kt fb! at least i know hw do mum look. =*
dh la abah buat lawak dkt mak td time aku otp ngan abah.
takleh bla betuii =.=

Wednesday, 10 August 2011

yeay


hoyeaah. penantian akhirnya berakhir.
tunggu gamba class berjanggut lamanya
sbnanya dorg da dpt lama daa. but then since i takde dkt U 1week lebih, so clssmate tlg simpankan 
;) and when i got those pictures, i was likeeeee
waahhh, koranggg! cute nya muka aku dkt sume gambaa.
seriously cumel gila muka aku wehhhh =.='' around 20minutes mcm tu, staring at those pictures smpai kawan tgelak. 'dah dah la tu buzz' they said together with laughter. then dpn Miss Aisyah lecturer BEL pun  i still bebel lg non stop, 'my faceee, cute gillaaaa', smpai miss tgelak and senyum2 tgk i haha
well, sbnanya saja je buat bising. tak cute pun actually.
tp bila tnya roommate and levelmate, dorg ckp cute apa. =p
heee, tgklah. group 1F Quantity Surveyor part 1.
=)






*click at the pictures if nak tgk dgn BESAR :)

9th august

yang menyedihkan :'(

okay, cerita kat atas tak payah nk story lebih lebih. sendiri punya feeling. ;)
well, nak story about masuk UiTM kembaliii.
seronok nya teramat lah. sbb smbung blaja balik kan kan after a week makan tdo makan tdo makan nanges makan nanges sbb sakit. accident punya masalah =(
wound yg ada quite besar and dkt jari.. tapi its getting better and better ya know? 
alhamdulillah,seriously bersyukur for that.

smpai on monday,around 5pm smpai dpn blok. baru je turun kereta, unpack barang.. lipat baju =/ then hp call masuk dr kawan =D tnya dkt mana, and then jwb lah dkt dpn blok sume bla bla bla, and then si kawan menjerit lah dgn happy nya TT___TT baru seminggu tk jumpa weh. tape, teharuuu. huaa
after that mmg ramai gila 'levelmate' *mcm pelik je ==' masuk bilik. jerit jerit melawat.. roommate blk kelas pun terus peluukk. huaa syg btl korg kan kan? wee. 
next day, pergi kelasss :O baru dkt pintu nih. clssmate jerit.. BUZZZZZZZ! dgn letihnya beta pun jwb, iyeaa ;)
ddk dkt seat blkg skali, sbb.. pmpuan class 1F mmg cepat dtg class rebut seat depan TT__TT 
bila bdk laki masuk, sume tekezoot that i'm back.then sume nk dgr cter tgn cemana, sakit ke tak. dang you. sakit lahh. jahit bgai.. and then without bius mse bukak stitches tuu. korg dgr pun takut enn? beta yg menghadap lagi lahh. huu bila pegi bazaar. terasa mcm artisttt. sbb apa? semua kawan dr Estate Management, Art and Design, then another budak QS tegur. pegi bazaar supposed skjp je, tapi dh semua tegur 'waahh buzz, ehh buzz, buzzz! bila baliikk, buzzz!tgk tgn.. euwww' T__T haa. tulah kata kata yg kuar bila dorg jumpa semalam =/ 
tk kesahlah, tahu korg rindu kan kan? haha takpe. im backkk.

Friday, 5 August 2011

hero of the night. zzZ *knock out


meet iman. anak ateh number dua. ateh tu pula, muh cousin. sumpah hyper teramat iman ni. kena geget dkt lutut tadi dgn dia then aftr that dia cubit ibu jari kaki. tah kenapa hyper sgt mlm ni tak tahu la TT_TT then bila i tgh ddk diam diam atas sofa, iman dgn muka gumbira tiada masalah, cuba dtg mencapai cover besi dkt tgn ni. aiyaaak. menjerit terus tadi satu rumah. sorry kazen, family.. bkn nk buat havoc, tp terpaksa buat havoc. saket whooaa.
huuu.


now meet qory. anak ateh number 1. okay. dis kid a lil bit gentle! haha bila tgh mkn, then dia nmpk maksu dia*saya la tu ^^* tgk dia mkn kan kan, dia pun pegi amek mknan tu bg dkt sy.haha maksu pun jawab, ehh takpe. mksu taknak.qory jawab, ameekkk! =D
and then dis kid mula mula, pggl sy 'kakak' ? aiyakk. sy ni maksu kamu la qory =D haha takpe. terasa mudaa sgt bila dipanggil mcm tu. bila hilang bpe saat dr mata dia, dia tnya dkt sume org. kakak mana kakak? >.<'' aww.
and then sumpah cutee habis bila iman kacau dia. terus dtg 'mama mama, adik kacau abang *with teary eyes*' tak ke tebalik tu? pttnya abg kacau adik =/


 gundam tu ktorg satu family letak dlm almari kaca ni, ada bnyk skali dgn robot robot lain. tapi skrg.. gundam ni dah besepai. kepala hilang, bontot tetanggal. kaki tecabut. 
huaaa tak apa lah. beli baru je nnt. hehe 


iman  =D

eventho bru jaga dorg around 2hours, tp.. dah semput. hyper sungguh jaga baby boy. kejap naik atas sofa. 
kejap telan rambutan satu mulut. O_O tekejut ktorg td, kejap lari kat dapo pggl nk kencing. kejap main tepon rumah. adehh. peningg **-___-** mcm mana la kalau dpt ank boy nnt.
whooaa. jauh lagi ni nk fikir. menggatal habis =.= haha 

Wednesday, 3 August 2011

rindu :'(

'ckp omputih jap' seriously.. miss to have such big numbers on my phone screen from my love one.used to have like, 34missed call, 40missed call, 12msgs, 19msgs.and..now, not anymore.and how i wish that he can do that.. :'(envy those ppl around me who have such boyfie, n yet.. they dont appreciate it. well, mybe they have their own problem :') dont wanna interrupt.

to those who followed my twitter account, korang nmpk kan i update apa smlm..
.....inside and outside :'( dia terlalu istimewa sampai, hmm ssh bila tiada dia. terlalu rapat dgn dia till one point, terlalu syg kan dia. its hard.. so hard, even tak text few minutes, jantung berdegup laju. thinking about, apa yg dia buat, dgn siapa.text siapa, call siapa.n even if he tell it so, i cant believe it. its the same thing happen btween us. i cant trust him. and so do him. macam mana nak wujud kan cinta yg ikhlas dan kukuh kalau tiada percaya? cinta tu mudah goyah kalau tiada percaya bukan? i selalu cuba, akan cuba utk percaya u. tp percaya tu musnah balik.. please be faithful, be honest.. please remember those promises, now u tk rep text. been few hours already.yeah i admit,mula mula i yg tk rep text few hours.mula2 geram tau? then tetido terus. hmm its just..so not you. do call me, text me like a real soulmate does.no,like a boyfie does, no! like a hubby does!!
leaving you is the worst part of my life :'( but u nampak mcm.. nk tinggalkan i.tak rep pun text.. takut sgt sgt.. n that is ur word bukan? takut kalau i takde? sgt sgt.. i harap kata kata itu ikhlas and benar.. bila text text i suruh u pergi sana, pergi cari org lain, pergi txt dia call dia. hmm sumpah taknak. siapa yg nak? cuma, hati sakit sgt.. marah.. geram.. dat time bila u cried in the car, i nmpk u jujur. lelaki shed tears in front of a girl? teruk btl lah kan mksd nya prmpuan tuh? haihh. thats me. tp i pun pnah nanges dpn u jugaa. sama je la kot kte nih. hmm satu family nih tahu kita bersama, satu familyyyy tau? bukan mum, along abg man je tahu. dgn abh skali tahu. angah, donut. mne tak nya. keluar smpai evryday.evryday tuu.dgn u tlg mcm mcm nya lagi.. :'( dhla mum kita prnah berjumpa, i pula bpe kali jumpa ur mum. time i accident, ur mum siap call lagi.. then gelarkan diri as ibu terus. tekejut i dat time. dh tk pggl aunty dah, :) itu sume sweet moment tau tau? even tgh menanges dkt hspital mse tuu. then ibu suruh baca doa bnyk bnyk, jgn lupa bgtau ibu, txt ibu, call ibu.. fuhh~
kalau blh putar masa balik kan, mmg nk sgt.. nak mse mula mula brknalan dlu.. mula mula our love story begin..
sgt indah :') tp ni lah dugaan kan, cabaran..
terpaksa tempuh walau apa keadaan sekali pun, cuma kuat and tak kuat je.. :')
oh ye, lagu izinkan yg tgh main dkt blog ni, untuk awak :')

haaah, fuhhh, okayy

Bismillahirrahmanirrahim.
okay, so mesti korang pelik kan? y tetiba je update pasal MC bagai. luka lah, jahit lahh. kan kan?
sebenar nya tknak buka cerita pun..
tp memandang kan, pada hari kejadiaan tuh..
haihh bnyk pula nk cite ni.
tktau mane nk start.. -.-

okay, sbnanya, minggu lepas rncang dgn budak clss nk g teluk batik.dkt je pun dr sri iskandar tuh..
siap buat list bagai, aliff sorg je laki yg ada dlm list tu..
then rncang pnya rncang, tk jadi.. sbb ada qs sports day.
tp kami yg muka baik ni ;) rncang taknak pegi.. sbb tk wajib pun. tp rmai yg da dftar utk futsal.
trmasuklah saya,then ruby,hana, saya pn rncang lah.. rncang smpai esoknya jumaat..lps abes klas CTU ktorg pun pegi lah ptg tu..
tp tk jadi g teluk batik sbb da mlm.. then pegi lumut je lah.. bersertakan budak qs lain,piq, man, liff, jiq..tah.. tk kenal sgt =/ ktorg pun overnight dkt lumut..mmg tk tdo mlm tu, ddk kdai mkn, tggu ain and ifa tak smpai smpai dr ipoh.. dat time pkl 2 pagi kt kdai mkn..then hujan dgn lebatnya, teramat lebat.. tetibe je hujan..
dah risau dh ain tk call call.. then bia je lah dia tu. *kata risau.. tp buat dek je. haha
pastu bila whole night tk tdo.. mmg lh penat kan?
pagi tu tgk sunrise dkt satu bridge ni..
sejuk gilaa. then terus gerak teluk batik main pantai pagi tu..
igt nk pulangkan kete sewa pagi tu. tp mmgdangkan..
sewa kereta tu dr ptg jumaat smpai mlm sabtu hnya RM70? spe yg nk pulangkan kereta.. murah gila kan?
then rncang punya rncang.. ktorg gerak ipoh pulak. park kereta kat lua.. balik hostel point untuk mandi je..
then dgn bantuan haziq pnya kereta, dpt lah kami msk U dgn car.. klau tk menapak la dr entrance.
then pergilah kami ke JJ ipoh tgh hari tu..tgk movie captain america? tahla. tk igt. mmg sederet lah seat dlm movie tu. dah name pun gerak dua kereta.. tmbah pulak 3ahli baru join gi ipoh.. youmi, then spe tah lg dua org tu.sumpah penat gila nk mampus. tk tdo dua hari.. dlm kereta sume lentok lentok daa. mcm2 style ada..

but then b4 tu, hafiz ada ajak g cameron hr ahd.. memula setuju nk gerak.. tp bila da hri sabtu..
sy ckp kt hafiz, tk larat.. sumpah tk larat... penat sgt, teramat penat.. mne tknya.. pegi pntai, tgk movie sume..
then dorg ckp tdola awal skt.. esok pagi bgn ok laa.. dorg suh pegi juga.. sy pun tdo lah mlm tu. esk nya 730 pg fani call.. ckp dh siap ke belum..mata bengkak lagi, tk bgn lagi..bgn pun sbb lagu kuat nk mampuih..
hati time tu mmg berbelah bhg nk pegi ke tknak..
then sy pun pergi lah..
otw balik tu.. hmm accident.. masuk parit hutan kat tepi..
nasib baik parit.. kalau gaung, nauzubillah..
alhamdulillah bersyukur sgt hanya luka dkt jari
itu pun 6 jahitan 6 kali bius..
sy lah saksi penuh accdnt tu, sy tk tido.
buka mata seluas luasnya..
bila kawan tolg kua kan saya dr kereta.. tgn dh penuh dgn darah meleleh leleh..
bju dorg sume kena drh saya :( hafiz tadah dgn sweater dia..fani peluk ckp sabar sume. jgn takut..
kita selamat..
then ada kereta berhenti..abg ni bagi handkerchief dia kt sy, then sorg mkcik ni tlg balutkan tgn saya..
tk prsan pun mcm mana luka. mybe sbb nk bgn dr seat nk kua sblh driver punya pasal..
hmm
here are some pictures..



gmba last ni, gmba taken at shah alam.. jahitan kena bukak balik sbb, bleeding teruk
kuman penuh kt dlm.. bila cuci balik, bnyk smpah kecik jumpa.. 
hospital dkt perak tak cuci bersih bersih..dat time pergi gov pnya hospt..
blk cni.. pegi private.. dorg cuci habis habis.. buang nanah sume
sakit smpai nanges teruk
TT__TT

apa apa pun, ni sume pengajaran.. 
pengalaman..
walaupun trauma nak naik kereta tu masih ada lagi
insyaAllah.. blh overcome balik..
doakan saya semoga cepat sembuh..
doakan saya dapat balik uitm semula seperti biasa..
doakan saya
:')


Tuesday, 2 August 2011

Kasihnya mereka :* :* :*


walaupun dibuli oleh arep,
disakat oleh angah and abg ipar..
tahu, they do care about me.
smpai menanges ptg tadi kena nyakat ==
nanges buka jahitan pun tk kering lagi, dh kena nyakat dgn bebudak tk matang kt ruma ni
=.=



bila berbuka puasa, kena gelak pulak dgn donut, abg man, along and mum? -.-
sbb?
minum punya pasal. tpkse pgang cawan dua dua belah 
nk buat cemana, dh tgn blh kiri kena balut
huaa
arep kata 'dah dah la tu baca doa makan, org dh habis makan dah'
mslhnya bukan nya gue baca doa makan sepanjang makan! huaaa
posture tgn kena balut ni nmpk macam baca doaa. 
TT__TT smpai hati kamu donut usek aku je keje
angah pula panggil saya robocop?
sbb jari kena balut dgn besi
time kaseh la, mcm mcm gelaran dh dpt >.<
 dgn abah nya bercerita dkt meja makan :)
dgn mum tlg isikan sayur.. wee
sume treat saya macam raja since sy balik sini.
hehe tak slalu okay?
ni pun sbb tgn bebalut
kalau tk amek sndiri la mknan 
TT__TT
doakan lah saya agar cepat sembuh, dan dpt kembali ke uitm scpat mungkin..
doakan juga agar sy dpt overcome trauma naik kereta dgn cepat..
doakan tgn saya agar cepat kembali pulih seperti dahulu..
course saya memerlukan saya menggunakan dua tgn, untuk drawing
sorry kwn2, tpkse siapkan assgnment draughtmnship saya :'(
nnt dh sihat korg mintak upah dkt aku tau tau?
lovee yaa :(



Monday, 1 August 2011